Tarihçe

1991 yılında Trakya Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü, Fen-Edebiyat Fakültesi Ayşekadın Kampüsünde kurulmuştur. Aynı yıl 10 kişilik kontenjanla Özkan ERTUĞRUL Klasik Arkeoloji Anabilim Dalında ders vermeye başlamıştır.

1992 yılında Özkan ERTUĞRUL Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü kadrosuna Yardımcı Doçent Doktor olarak atanmış ve Bölüm Başkanı olmuştur. 1992 yılının Ocak ayında bölümün ilk Araştırma Görevlisi olarak İsmail FAZLIOĞLU göreve başlamıştır. Aynı yıl Mayıs ayında Trakya Araştırmaları Sempozyumu düzenlenmiştir. 1992 yılı Temmuz ayında Engin BEKSAÇ Yardımcı Doçent Doktor olarak Sanat Tarihi Anabilim Dalında göreve başlamıştır. Eylül ayında Sanat Tarihi Lisans Programına öğrenci alımları olmuştur. Ekim ayında Selda KALFAZADE Öğretim Görevlisi olarak göreve başlamıştır.

1993 yılında; İsmail Hakkı KURTULUŞ Araştırma Görevlisi olarak atanmıştır. Eylül ayında ikinci öğretim programı açılmış ve 4 yıl devam etmiştir.

1994 yılında; Neslihan KURTULUŞ Araştırma Görevlisi olarak atanmıştır. Trakya Araştırmaları Merkezi kurulmuş ve Trakya Araştırmaları Dergisi yayınlanmıştır.

1995 yılında; bölüm ilk arkeoloji mezunlarını vermiş ve öğrenci kontenjanları 20'ye çıkarılmıştır. Nihat MEŞE ve Murat KOCAASLAN Araştırma Görevlisi olarak göreve başlamıştır.

1997 yılında; Zuhal İDİN Araştırma Görevlisi olarak atanıp aynı yıl 35. Madde kapsamında doktora eğitimi için Ankara Üniversitesine gönderilmiştir. Talat DALAMAN öğretim görevlisi olarak göreve başlamıştır.

2001 yılında; Gülgün YILMAZ Araştırma Görevlisi olarak işe başlamış, aynı yıl Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Arkeoloji Bölümü, Sanat Tarihi Anabilim Dalı ise Sanat Tarihi Bölümü olarak iki farklı bölüm olmuştur. Sanat Tarihi bölüm başkanlığını Yılmaz BÜKTEL üstlenmiştir.

2002 yılında; Sanat Tarihi yüksek lisans programı açılmış, Mustafa ÖZER Yardımcı Doçent Doktor olarak göreve başlamıştır.

2003 yılında; Sanat Tarihi Bölümüne Özkan ERTUĞRUL Öğretim Üyesi olarak atanmış ve bir sonraki yıl Bölüm Başkanı olmuştur.

2005 yılında; Prof. Dr. Engin BEKSAÇ Bölüm Başkanı, Gülgün YILMAZ Yardımcı Doçent Doktor olmuştur. Bahriye GÜRAY ve Fırat ARAPOĞLU ise Araştırma Görevlisi olarak atanmıştır.

2006 yılında; Şahin YILDIRIM ve Şule NURENGİN BEKSAÇ Öğretim Görevlisi olarak göreve başlamıştır.

2011 yılında; Selda UYGUN, Figen ÖLMEZ, Fulya SEVİÇ ve Eylem GÜRKAN Araştırma Görevlisi, Yavuz GÜNER Öğretim Görevlisi olarak göreve başlamıştır.

2014 yılında; Gülay APA KURTİŞOĞLU Yardımcı Doçent Doktor olarak çalışmaya başlamıştır. Araştırma görevlisi Fulya SEVİÇ 35. Madde kapsamında doktora eğitimi için Hacettepe Üniversitesine gönderilmiştir.

2017 yılında; Bahriye GÜRAY GÜLYÜZ Doktor Öğretim Üyesi olarak atanmıştır.

2018 yılında; Gülay APA KURTİŞOĞLU Doçent olarak atanmış ve Edirne Yeni Sarayı Kazı Başkanı olmuştur. Aynı yıl Abdurrahman DEVECİ Doktor Öğretim Üyesi olarak göreve başlamıştır.

2019 yılında; 23. Uluslararası Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu bölümümüz tarafından düzenlenmiştir. Selda UYGUN YAZICI doktora eğitimini tamamlayıp bölüme dönerek göreve başlamıştır. Gülgün YILMAZ Profesör unvanı almış, Talat DALAMAN emekli olmuştur.

2020 yılında; İsmail Hakkı KURTULUŞ doktorasını tamamlamıştır. Yılmaz BÜKTEL ve Abdurrahman DEVECİ Doçent unvanı almıştır.

2022 yılında; Fulya SEVİÇ doktorasını tamamlamıştır.

2023 yılında Gülay APA KURTİŞOĞLU Profesör, Selda UYGUN YAZICI Doktor Öğretim Üyesi olmuştur.

Sanat Tarihi Bölümünde dışarıdan ders veren öğretim elemanları; Hüseyin AKILLI, Mükerrem USMAN ANABOLU, Tülin AYTA, Bülent BERKOL, İlter BÜYÜKDIĞAN, Semavi EYİCE, Jale İNAN, Ahmet SİPAHİOĞLU, Ümit SİREL, Ali Cengiz ÜSTÜNER, Erdem YÜCEL, Neriman MERİÇ KÖYLÜOĞLU, Neslihan KURTULUŞ, Erol ÖZDEMİR, Fuat GÜNEL.

Bu içerik 31.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 2754 kez okundu.