S
SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ’DEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NA ÖZEL FARKINDALIK YARATAN ETKİNLİK
Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, tarih ve kültürü koruma bilincini küçük yaşta oluşturma ve yaygınlaştırma amacını taşıyan bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.
Proje kapsamında Özen Kreş ve Gündüz Bakımevi Denizciler (5 yaş grubu) öğrencileri, öğretmenleri Selin Vardar eşliğinde Edirne Kent Müzesi’nde bir gezi gerçekleştirdiler. Gezide minik öğrencilere Sanat Tarihi Bölümü mezunlarından Bilal Sarigül ve İdil Güler rehberlik ederek tarihi eserlerin önemini anlattı.
Müze gezisinin ardından Sanat Tarihi Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Başak Seven ve Tan Şevik, çocuklara “Zeliş ile Aliş” adlı kukla gösterilerini sergilediler. Başak Seven’in kaleme aldığı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevincini ve anlamını konu alan piyesi minik öğrenciler keyifle izledi.
Programın son bölümünde Sanat Tarihi Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Harun Filiz’in gitarıyla seslendirdiği şarkılar eşliğinde çocuklar dans ederek 23 Nisan coşkusunu yaşadılar.
Müzeyi, okul öncesi çocukları, üniversite öğrencilerini ve akademisyenleri bir araya getiren etkinlik, çocuklara bayrak ve rozet verilmesiyle sona erdi.
Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülgün Yılmaz “Sanat Tarihi Bölümü olarak çocuklarımızın 23 Nisan coşkusuna katkı sunmak, ülkemizin ve kültürümüzün değerlerini tanımalarını sağlamak ve aynı zamanda bu değerlere sahip çıkma bilincini oluşturmak adına bu etkinliği gerçekleştirdik. Çocuklarımızın keyifli bir 23 Nisan geçirmelerini sağlayan öğrencilerimiz Bilal Sarigül, İdil Güler, Başak Seven, Tan Şevik ve Yağmuz Cetiz’e çok teşekkür ederim. Bu önemli sosyal sorumluluk projesine destek veren akademisyenlerimize, Özen Kreş’i çalışanlarına ve Edirne Müzesi Müdürlüğüne teşekkürlerimi sunarım. Sanat Tarihi Bölümü olarak toplumun çeşitli kesimleriyle, tarih ve kültür temalı yeni sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” dedi.